top of page

Bu ay bir mahkumun eğitime yönelmesine, üniversite okumasına vesile olduk.

Güncelleme tarihi: 1 Kas 2021

Her ay derneğimize onlarca mahkum mektupları, yani hayat hikayeleri gelmektedir. Bunlardan bir tanesi açıktan üniversite okumaya karar veren bir mahkumdu.


Mahkumların potansiyel suçlu olarak değil, topluma faydalı birey olarak hayata kazandırılması için onların kıyafet ihtiyaçlarını bağışçılarımızdan alıyor ve karşılıyoruz. Bunun yanı sıra kişisel gelişimleri için de kitaplar gönderiyoruz.


İzmir Kapalı Cezaevinden bir mahkum mektubunda şöyle diyor.

Cezaevinde açıktan 2 üniversite okuyorum. Açık cezaevine geçince örgün okumak istiyorum. Okulda ve cezaevinde giymek için sizlerden kıyafet istiyorum.

Bu mahkumun ihtiyaçları gönderildi. Bu gibi bir çok mahkum için bizler de cezaevlerinde hatasını anlamış, iyi bir birey olarak topluma kazandırılmayı bekleyen, cezaevinden çıktığında yeni bir potansiyel suçlu değil topluma faydalı birey olabilmiş kişiler yetişmesi ve böyle kalbi incelmiş kimselerin dualarında yer almak için evimizden çıkmadan bu hayıra ortak olabilir, insanların kıyafet ve kitap ihtiyaçlarına destek olarak maddi ve manevi ferahına da vesile olabiliriz.


Şimdi ise koli içeriğini tamamlama "ayakkabı, mont, eşofman iç çamaşırı" ve koliyi göndermek için kargo giderine destek olmak amacıyla hayır yapma ve sadaka verme fırsatımız var.


1 kolinin kargo ücreti 22 TL olup,

Koli içeriğinde ise en çok istenen kalemler: mont, eşofman takımı, ayakkabı, pantolon, kazak veya tişört, iç çamaşırı (iç çamaşırı sıfır olmalı) mahkumların isteğine göre seccade, tesbih, takke, Mushaf-ı Şerif, kitaplar, takvim bloğu ve çocuğuna, hanımına kıyafet ve bir de mahkumun diğer özel istekleri bulunmaktadır (gözlük, baston ve boncuk gibi). Bu şekilde bir koli içeriğini 80 TL'ye hazırlayarak kargo ücreti ile beraber toplam 100 TL'lik hayır yapmak suretiyle bir insanin hayatına dokunabilirsiniz. Veya umumi olarak kullanılmak üzere imkanınız kadar bağış ve sadakayı direkt gönderebilirsiniz.


Ayrıca Küçük boy Mushaf-ı Şerif için 20 TL

Orta boy Mushaf-ı Şerif için 25 TL

Büyük boy Mushaf-ı Şerif için 30 TL hediye edebilirsiniz Bu ve bu gibi bir çok mahkumdan gelen mektuplara sosyal medya hesaplarımızdan ulaşabilir, web sitemizden online bağış yapabilirsiniz.


262 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page